Monday, 9 December 2013

3 Sahabat Berkhatan

Alhamdulillah pada minggu lepas 30/11/2013 anak saya dan 2 org anak saudara saya telah selamat dikhatankan di Gombak Medical Centre.

Malam sebelum tuh adik beradik sebelah saya dn husb berkumpul dirumah..so buatlah doa selamat sket dan kelah2 mkn...panggil jiran2 terdekat jer...

So pagi tuh...mmg saya tk dpt ikut diorg pegi ke klinik..husb, atok dan bapak2 saudara diorg jer yg pergi temankn...saya ke pasar dan sibuk dgn urusan di dapur sbb masih ramai adik beradik lain dirumah...balik je dr pasar dpt panggilan dr husb....katanya adam mengamuk cam org gila takut n tk nk berkhatan...husb saya dh pening kepala dan dh tak tau nk buat apa...so husb saya pas hp tuh kt dia...saya bg la sket kata2 motivasi kt dia...mmg dgr la dia dok menangis ketakutan time tuh...

Anak saya nih mmg berbeza ngan sepupu dia yg 2 lagi tuh...yg 2 org lagi tuh mmg relax jer sbb diorg tk pikir sgt pasal benda tuh....senyum jer diorg time nk pegi ke klinik tadi....anak saya nih...terlalu byk memikir dn mengkaji...habis dicungkilnya segala benda pasal berkhatan nih...pantang ada jer member dia berkhatan sibuk dia bertanya mcm2 kt kwn dia...kt saya nih lagi la...hari2 dia tanya mcm2...kekadang malas nk layan...bila saya ckp tk sakit...dia tetap tk percaya...ada ker dia bleh tanya saya sakit berkhatan ngan sakit bersalin mana lagi sakit...huhuhu.

So bila dpt tahu keadaan dia camtuh...mula la rasa risau..kalau dia tk khatan gak kali nih...dh nk mengadap lagi keadaan mcm nih nnti..saya pon terus kelam kabut drive keta pegi ke sana...dlm keta dok memikir mcmmana la cara saya nk pujuk dia lagi...smbil drive tuh mmg byk2 la berdoa padaNya agar dipermudahkan segalanya...

Sampai jer klinik tgk anak sedara yg 2 tuh dh selesai...tanya diorg mana adam...rupanya dh masuk pun bilik berkhatan..tk lama lepas tuh nmpak dia ngan husb keluar dr bilik...alhamdulillah..mmg syukur sgt rasa time tuh...dgr citer husb masa time berkhatan tuh baru la dia ckp..sakit sket jer...huhu...takut jer lebih!!! Dia mmg relax jer time berkhatan tuh sbb dia suspect lebih teruk dr tuh...siap dia gelak pulak bila dgr org sblh menjerit time berkhatan...
Nih la anak saya adam...time nih dh selesai berkhatan..

Ini anak abang saya...afif..

Anak kakak saya...muadz


Sumer muka berkerut...masa nih ubat tahan sakit dh habis kut..


Haaa...nih gambar hari yg ke-5...dh ok dh time nih....



1 comment:

  1. tahniah muadz sayang.. I ingat nak khatankan syahmi cuti sekolah ni.. tapi tak sempat kot... mak nya mcm busy... hehehe.. so in shaa Allah cuti sekolah bulan 3 thn dpn

    ReplyDelete